вторник, 22 октомври 2013 г.

НЕ ВСИЧКО, КОЕТО ПРИЛИЧА НА БОЖИЕТО СЛОВО Е БОЖИЕТО СЛОВО, Юлия Колева

Не всичко, което прилича на божието слово е божието слово. Но как да разпознаем ИМИТАТОРА?
Това което ще ни помогне е познаването на думите на ОТЕЦ В СТАРИЯ ЗАВЕТ, НА ИСУС В ЕВАНГЕЛИЯТА, И ДУМИТЕ НА АПОСТОЛИТЕ В ПОСЛАНИЯТА. АКО ЗАПОЧНЕТЕ ДА ИЗСЛЕДВАТЕ, ЩЕ УСТАНОВИТЕ, ЧЕ СА В ПЪЛНО ЕДИНОМИСЛИЕ И СЪГЛАСИЕ. ВСЯКО СЛОВО, ИЗКАЗВАНЕ ИЛИ СВИДЕТЕЛСТВО, КОЕТО ИЗЛИЗА Извън рамките на ЕДИНОМИСЛИЕТО НА ТРОИЦАТА Е ЗАБЛУДА, ИЛИ ЛЪЖЕУЧЕНИЕ, ЗА ОТКЛОНЯВАНЕ НА ИЗБРАНИТЕ ОТ ИСТИНАТА И ОТ ОБЕЩАНИЕТО ЗА ВЕЧЕН ЖИВОТ.
ВЯРНО Е ТОВА СЛОВО И ЗАСЛУЖАВА ПРИЕМАНЕ.
МНОЗИНСТВОТО ДНЕС НЕ БДИ, ЗАЩОТО НЕ Е РАЗБРАЛО, ЧЕ АНТИХРИСТ ДЕЙСТВА ВЪТРЕ В ЦЪРКВАТА И СТОИ НА МЯСТОТО НА БОГ. Т. е. говори уж от божието имеКАТО СЕ СТРЕМИ, ЧРЕЗ САМОТО БОЖИЕ СЛОВО, НО ИНТЕРПРЕТИРАНО, и изкривено в поясненията, ДА ОТКЛОНЯВА ОТ СТЕСНЕНИЯ ПЪТ който води към спасение, КЪМ ШИРОКИЯ ПЪТ, който води към погибел, ПО КОЙТО МОЖЕ ВСЯКАК да се ходи.
Вярата расте от четене и слушане на Божието слово. Забелязвате ли? Това е едновременен процес. Така се избягва манипулацията чрез отделни стихове.
НО ВСЕКИ ОТ НАС ТРЯБВА ДА СЕ НАСИЛИ, ЗА ДА ВЛЕЗЕ В БОЖИЕТО ЦАРСТВО, И ТО СЛЕД КАТО Е РАЗЛЮБИЛ СВЕТОВНОТО.
СТАНИ ТИ, КОЙТО СПИШ И ВЪЗКРЪСНИ ОТ МЪРТВИТЕ, ЗА ДА ТЕ ОСВЕТИ ХРИСТОС ЧРЕЗ ДУХ И ИСТИННА, КОИТО СА ОТ БОГА. БЪДЕТЕ БЛАГОСЛОВЕНИ И БОГ ДА ВИ ПАЗИ ЗА ВЕЧЕН ЖИВОТ, А НЕ ЗА ПОГИБЕЛ. АМИН.


Юлия Колева

Няма коментари:

Публикуване на коментар