събота, 26 октомври 2013 г.

Пол Уошър за Лъжепророците



Пол Уошър за Лъжепророците

Мат.7:15
Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас с овчи дрехи, а отвътре са вълци грабители
.

Лъжепророкът е голям говорител, той е динамичен и изглежда, че има някаква аура около себе си. Но забележете, неговият характер е от ключово значение. Принася ли той плодове?
Лъжеучителите се разпознават по две неща: Първо: плодовете, които носят и Второ: евангелието, което проповядват. Галатяни 1 гл. Може да наредите много от тези ТВ проповедници и само като погледнете плодовете в живота им, начина по който живеят, и после погледнете евангелието, което така казано проповядват, и лесно можете да ги отбележете като лъжеучители. Веднага!
Евангелието
(Павел) казва нещо необичайно за тях. Той казва, че те са като вълци. Тяхният Бог е коремът им. Тяхният Бог е коремът им, НО те приличат на овце. Как е възможно това? Как изглеждат те като овце?

Чрез тяхната ласкателна, гладка реч,  във век на добродетелство и човечност, те карат да мислиш, че са човеци бликащи от любов. Те никога няма да ти противоречат. Няма да направят скандал. Те никога няма да обидят. Те никога няма да говорят неща, които ядосват хората, а имат гладък език като змия. Те ласкаят хората, дават на плътските хора точно това, което искат.

Нека да ви кажа нещо за лъжеучителите. Вие си мислите, че в повечето случаи хората стават жертва на лъжеучителите, и това,  донякъде, може да е така.  Но аз мисля, че доминиращият белег в Евангелието е точно обратното.

Лъжепророците са Божието осъждение на хора, които не искат Бог, но в името на религията плануват да получат всичко, което тяхните плътски сърца пожелават. Затова човек като Джоел Остийн е издигнат. Хората, които са под неговото водителство не са негови жертви, а по-скоро той е БОЖИЕТО НАКАЗАНИЕ  ВЪРХУ ТЯХ, ЗАЩОТО ТЕ ИСКАТ ТОВА, КОЕТО ОСТИЙН ИСКА И ТО НЕ Е БОГ!

И вие може да причислите всички тези хора към него. Защото те са там. Нека да погледвем за малко 2 Тим. 4 гл, 1 стих: „Заръчвам ти пред Бога и пред Христа Исуса, Който ще съди живите и мъртвите, и пред вид на явлението Му и царуването му: проповядвай словото...“


Когато той казва „проповядвай Словото“, какво има предвид? Той продължава със: „...настоявай на време и без време, изобличавай, порицавай, увещавай,...“

ЗАБЕЛЕЖЕТЕ! Това не е което тези проповедници правят. Даже, те се хвалят с факта, че не изобличават  и не порицават – не е такова тяхното служение. И защо казват, че не е това тяхното служение? Те имат служение на любов,  казват те. Добре тогава, нима казвате, че Христос нямаше служение на любов? Защото Той изобличаваше, порицаваше и увещаваше, както правеше и Павел.

Сега погледнете и 3 стих: „Защото ще дойде време...“
И това ни показва, че хората не са наистина жертви на лъжепророци, а по-скоро лъжепророците са Божието осъждение върху хората, които не искат Бог. „Защото ще дойде време, когато няма да търпят здравото учение...“

Кой няма да търпи? Хората! Религиозните хора, индентифициращите се с християнството – те НЯМА да търпят здравото учение! Те не могат да го търпят! Те го мразят!  Или ги довежда до сълзи! Следователно, какво правят? „но, понеже ги сърбят ушите, ще си натрупат учители...“

Надявам се, че знаете това: Всеки на този свят, който е свързан с християнството знае, че Америка е РОЖДЕНОТО МЯСТО на почти всяко еретично учение по лицето на земята. Знаете ли, кой е най-големият ми страх? Най-големият ми страх е, че стената около Куба ще падне. Ще ме попитате, „Защо се страхуваш от това?“ Защото всичките ереси от евангелската църква ще намерят начин да стигнат до Куба!

Понякога, когато пътувам в чужбина ми казват, „Върни се обратно в твоята страна и моля те им кажи, да не пращат повече мисионери.“ Вижте! Ние, АКУМУЛИРАМЕ за себе си учители, СПОРЕД нашите страсти! Затова има човек като Бени Хин, който ви казва, че ще получите Мерцедес – тези хора не са жертви, той е Божието осъждение върху тях! Те искат това, което той иска и затова се събират с него и с всички други учители, защото те учат точно това, което хората искат. Виждате ли?

Защо? Защото голямо множество от хората в християнските църкви днес мразят Бог. Питате, „Какво имаш предвид, че мразят Бог?“ Много пъти проповедници ме молят, „Ще дойдеш ли да проповядваш върху атрибутите на Бог? Ти си написал наръчник на тази тема, на нас много ни харесва, ще дойдеш ли да ни научиш?“ Отговарям им: „ Най-вероятно не искате да идвам“. Те питат, „Какво имаш предвид?“ аз казвам: „Не искам да разделя църквата ви“. Те настояват, „Ние сме християни! Ти проповядваш за Бог! Защо да разделяш църквата ни?!“ Аз им отговарям, „Виж какво, ако започна да проповядвам атрибутите на Бог и да не е версията на Пол Уошър – ще донеса някоя историческа, систематична теология, от която да поучавам (написано от презвитериани, баптистите вече не пишат нищо)! И аз ще чета от тях, за да знаете, че не си измислям тези неща, нито са моя идея. И ако аз проповядвам класическият християнски възглед за това, кой е Бог, в твоята църква, няма да е дълго преди някой от твоите най-добри членове, особено от между старшите и особено от между жените, да излязат от църквата със стиснати устни и да кажат, „Моят Бог не е такъв! Аз НИКОГА не мога да обичам такъв Бог!“

Защото богът, който те хвалят не е Богът на Библията. Той е плод на тяхното въображение. Един бог, който те  са измислили в умовете и въображението си, и после хвалят измисленото, което прилича повече на дядо Коледа, отколкото на Яхве.

ТОВА е което се случва! ИСТИНСКИЯТ Бог!  Ох, К. С. Луис беше твърде въздържан, когато е казал, „Той не е питомен лъв“... Той е Бог!

Не бих се съмнявал, че има хора тук, които не Го харесват. И не бихте Го харесали, ако Го познавахте. Това е, което лъжливите пророци правят. Но запомнете: Те са божието осъждение върху лоши и покварени хора, които въпреки че имат знание за Бог, не Го искат. И така, Бог им изпраща учители според тяхните страсти.

превод: М. Грегори

Няма коментари:

Публикуване на коментар