вторник, 22 октомври 2013 г.

АХ, ГАЛАТЯНИ, ГАЛАТЯНИ, КОЙ ВИ ОМАЯ ВАС? ..., Юлия Колева

КАКВА НЕНАСИТНОСТ, КАКВА ИЗОБРЕТАТЕЛНОСТ, КАКВА АРУГАНТНОСТ, КАКВО ПРЕВЪЗНАСЯНЕ НАД БОЖИИТЕ ДУМИ НАБЛЮДАВАМЕ ДНЕС. АХ, ГАЛАТЯНИ, ГАЛАТЯНИ, КОЙ ВИ ОМАЯ ВАС? Тези думи на Апостола са единствената въздишка, която се появява в сърцето ми, след което усърдна молитва за божията милост и дълготърпение.
НЯКОГА БОЖИЕТО ДЕЛО ЗАВИСЕЛО ЛИ Е ОТ ПАРИ? И КАКВО СТУВАШЕ МИСИОНЕРСКОТО СЛУЖЕНИЕ НА ПРОРОК ЙОН ВЪВ НИНЕВИЯ? Още ли не можем да разберем, че бог сам организира, промисля и снабдява онова, което е по неговата воля. Не се ли умориха да си измислят повод за разходи, за да изискват и приходи. Тази действителност ме връща във времето ма Навоходоносор, който сложи златото в средата, и издаде заповед всички, щом чуят хвалението да му се поклонят. КАКВО ВЕЛИКО МЕРОПРИЯТИЕ, ПОД ЗВУЦИТЕ НА АРФИ И ТИМПАНИ. И всички единодушно - хайде на поклонението. Днес все по-често се правят събрания около служения, които са невъзможни без пари. В тази бедна държава, наред с държавниците и духовниците не се лишиха от гала конференции, самолети, кръстосване на морета и океани. ПАРИ, ПАРИ, ПАРИ. А БРАТ МИ, КОЙТО СТОИ ДО МЕНЕ , НЕ СИ Е ПЛАЩАЛ ТОКА 3 месеца. Докато работеше беше верен. Както му искаха, така даваше. Десятък- десятък. дарение-дарение. За тока в църквата, за гостениена, който проповядва... Тъкмо се съберат пари за заплата на пастора, и хоп, дойде някой гостенин и отнесе дарението. Когато брат ми закъса, поиска от пастора помощ. Отговорът : ако дам на тебе на всички трябва да дам. Бог да ти снабди нуждите. Хората изнемощяха, ни за лекарства ни за дрехи, ни за училище. И пастора взе по-често да гостува на други. Международно служение. Там дарението е в евро. Абе, какво да ви разправям. Днес разбирам, че нуждите не били еднакви. И който не давал десятък, не можел да служи на господа. АКО БЯХТЕ РАЗБРАЛИ САМО КАКВО ЗНАЧИ МИЛОСТ ИСКАМ, А НЕ ЖЕРТВИ, ТА ДА МОЖЕХТЕ ДА НАУЧИТЕ И ДРУГИТЕ. ПЪТУВАЩИ ПРОПОВЕДНИЦИ, ОЩЕ по лесно. Ще им дадем каквото искат. ИЗЦЕЛЕНИЯ, ПРОСПЕРИТЕТ, И НАКРАЯ ДЕЖУРНАТА ФРАЗА СЕЙ ЩЕДРО, ЗА ДА ПОЖЪНЕШ ИЗОБИЛНО. САМО ДЕТО НА ТОЗИ СВЯТ В БОЖИЕТО ЦАРСТО Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ СЕЕ САМО БОЖИЕТО СЛОВО. АМА ЩОМ КАЗВАТ И ПАРИ ЩЕ СЕЕМ, КАТО ПИНОКИО НА НИВАТА. А ПЪК АКО САМО ДРЪЗНЕШ ДА СПОМЕНЕШ Я АПОСТОЛ ПАВЕЛ, ИЛИ ИЗИСКВАНИЯТА КЪМ ПРЕЗВИТЕРИТЕ. НАПРАВО ТЕ ИЗКЛЮЧВАТ ОТ КОМПЮТЪРА. ИЗОБЩО В МОМЕНТА В КОЙТО НАДЕЖДАТА ИМ ЗА ПЕЧАЛБА СИ ОТИДЕ, ОТИВАШ СИ И ТИ ОТ ТАКА ЛЮБЯЩОТО ИМ СЪРЦЕ. ВЪЛЦИ ГРАБИТЕЛИ. НО КАК ДА РАЗБЕРЕШ КАКВО ИМА ПОД ОВЧАТА КОЖА ДОКАТО НЕ ДОЙДЕ ГЛАДЪТ И НЯМАНЕТО, ТА ДА СЕ РАЗБЕРЕ КОЙ ДАВА ОТ СВОЕТО И КОЙ РАЗПИЛЯВА ЧУЖДОТО. НО НИЕ ЗАСТАВАМЕ ТВЪРДО В НАДЕЖДАТА ЗА СПАСЕНИЕ, И В ДУМИТЕ НА ХРИСТОС И ПАВЕЛ. И НА АПОСТОЛИТЕ, КОИТО С ДЕЛАДА СИ НИ ПОКАЗАХА КАК ДЕЙСТВАТ ОНЕЗИ, КОИТО ИМАТ СВЯТИЯ ДУХ. В КРОТОСТ, В СМИРЕНИЕ, ТИХО, КАТО ЗА ПРЕД БОГА. СКРОМНО, В НИЩЕТА И ЛИШЕНИЯ, НЕУМОРНО ОБИКАЛЯХА ПО ХРИСТОВИТЕ ЦЪРКВИ, ЗА ДА УВЕЩАВАТ ВЯРВАЩИТЕ, ЧЕ ПРЕЗ МНОГО СКЪРБИ ТРЯБВА ДА ПРЕМИНАТ, ЗА ДА ДОСТИГНАТ БОЖИЕТО ЦАРСТВО. КАКЪВ ПРОСПЕРИТЕТ, КАКВО ФИНАНСОВО БЛАГОПОЛУЧИЕ, КАКВИ ПЕТ ЛЕВА. Но истина е, че сития на гладния не вярва. Докато сам не огладнее. ОВЦА ЛИ СИ, ВЪЛК ЛИ СИ? НАЕМНИК ЛИ СИ? .........
А бог, който е създател на всичко и няма нужда от служения от човешки ръце, заповяда на всички човеци да се ПОКАЯТ.
ЗАЩО НЕ СТЕ ПОДРАЖАТЕЛИ НА ПАВЕЛ? Да не би да не сте чели Христовото и апостолското поучение?
На всички служители, които не подскочиха ужилени от тези дими на ИСТИНАТА, КАЗВАМЕ БЛАГОСЛОВЕНИ БЪДЕТЕ В ХРИСТОВОТО ИМЕ. И НА ОНЕЗИ, КОИТО СЕ ПОКАЯХА СЪЩО. БЪДЕТЕ БЛАГОСЛОВЕНИ.

Юлия Колева

Няма коментари:

Публикуване на коментар