вторник, 22 октомври 2013 г.

ПОМАЗВАЙТЕ СЕ С ДУХА, ИЛИ ИЗПЪЛВАЙТЕ СЕ С ДУХА? , Юлия Колева

Исус се стараеше неговите ученици да укрепват във вярата, като разберат всички притчи, с които той говори на външните за небесното царство и не останат безучастни към божията воля, а да я вършат с пълна сила и да живеят, като вършат дела от вяра. На всички каза : ПРОПОВЯДВАЙТЕ БЛАГОВЕСТИЕТО, КРЪЩАВАЙТЕ В ИМЕТО НА ОТЕЦ, СИН И СВЯТИЯ ДУХ, И НАУЧЕТЕ ПОВЯРВАЛИТЕ НА ВСИЧКО, КОЕТО СЪМ ВИ НАУЧИЛ.
Малка ли ни се вижда тази заповед, или някой е дръзнал да се помисли за ПО-Помазан, което е голяма грешка. Защото Исус каза че сме равни помежду си, братя и че по-големият да прислужва на по- малките.
Апостол Павел какво заръча? Помазвайте се с духа или изпълвайте се с духа?
Един, който е станал обиталище на святия дух, спира да крещи за сила и огън,и става кротък и смирен, какъвто беше и нашия Господ на земята. Трябва много да внимаваме с онези, които имат претенциите да се намесват в живота ни, УЖ по Божията воля. Ако седнем да почетеме малко по-съсредоточено библията, ще видим по какви странични пътеки са ни отклонили и се опитват да ни пасат за своя облага. Защото със сигурност е по - лесно да вземеш от хиляда човека по един лев, отколкото от един човек 1 000 лева. Сребролюбието не беше ли идолопоклонство? А СЕЯЧИТЕ ще попитаме парите материални ли са или духовни? Чий образ стои на тях? Ако който сее в плътта ще пожъне тление, как ще получите дара нетление? Сещам се за една двойка. За куцата лисица и слепия котарак от приказката за Пинокио. Те го окрадоха с подобна история за една нива, в която като зарови паричката си, ще поникне дърво отрупано със жълтици. Накрая като се разбра истината освен че го обраха, го и набиха.
Апостол павел казва: Бих желал всички да пророкувате ( да говорим божието слово), а те казват ние сме избраните вие ще слушате. дотук добре, само дето това което си го нагласяте, не е божието слово. или: ако не ви харесва, намерете си друга църква. каква друга църква бе, нали църквата е една??? В нашата трябва да се плаща ток. Ами изкарайте бележката за тока, и като се снабди нуждата спрете дарението и благодарете на бога, че е снабдил нуждата. НАЛИ НИЕ СМЕ СВЕТЛИНАТА НА ТОЗИ СВЯТ? Исус каза идете до края на земята и ПРОПОВЯДВАЙТЕ Благовестието, а те ни искат там, пред тях, седнали, мълчащи, непротиворечащи, ръкопляскащи, не задаващи въпросите на ИСТИНАТА. НО ВЕРНИ в даренията за "божията слава", като че бог има нужда от нещо. Приближават се с ласкателства и като преценят човека дали е вярващ или НАИВНИК, заобикалят първия и ухажват втория, докато прецедят комата и погълнат камилата. И после кой от къде е изобщо не се смущават то "помазанието" им е зазидало сърцето. Жалка картина в български, испански и интернационален вариант. Но не са ли това признаците на последните дни? Антихриста винаги ще воюва срщу Христос, както и "светлият ангел".битката е за нашите души. Но вие като чуете, че стават тези неща, внимавайте на себе си. И молете се да стоите пред Човешкия син. Търсете истинския пастир и епископ на душите ни, ТОЙ е ВЕРЕН.
БЪДЕТЕ БЛАГОСЛОВЕНИ. АМИН.


Юлия Колева

1 коментар: