събота, 20 септември 2014 г.

Бени Хин пусна в продажба DVD на церемонията на повторния си брак, Стоян Заимов

От Стоян Заимов, Християнски Кореспондент - Репортер
13 март 2013 г. | 13:04

Евангелистът  Бени Хин, който на 3 март се омъжи повторно за  съпругата си Сюзан пред хиляда души в Орландо, Флорида, пуска в продажба DVD на церемонията и планира "живото-променящо" турне,  следващо стъпките на апостол Павел в Италия и Гърция.
Дългоочакваният повторен брак на противоречивия  пастор бе последван от много от неговите поддръжници от цял ​​свят, и Хин вече предлага $ 25 DVD на церемонията, наречена "История на любовта и възстановяването", на своя уебсайт.

Церемонията, която се състоя в Holy Land Experience в Орландо и ръководена от д-р Джак Хейфорд и евангелист Райнхард Бонке, е описана като "безупречна, красива, и небесна" ​​и "славен ден на възстановяване."

"На това паметно DVD,  споделят възстановените любов и брак. Насладете се на музиката, поклонението, обетите,  спомените,  служението на  дълбоко значимото общение и откровените семейни моменти. Чуйте техните седем самопризнания. Вижте защо хората по целия свят са отговорили така положително към новата глава на брак и служение, "описание на церемониалните прочети. "Тези, които присъстваха на стоплящата сърцата и животопроменяща церемония напуснаха дълбоко докоснати, казвайки, че те никога няма да бъдат същите."

Повторният брак отбеляза щастлив завършек на брачните проблеми, пред които бяха изправени Хин през последните няколко години. Двойката се разделя през 2010 г. след като Сузане подава молба за развод, с пастор Хин по-късно разкриваха причините за бедствието си. Телевизионният проповедник споделя със своите последователи, че забързаният му график го е извадил далеч от семейството му  за продължителни периоди от време, докато съпругата му се е борела със зависимостта от наркотици в продължение на много години.

След  Коледно семейно събиране през 2011 г., обаче, двойката започва дълъг период на помирение, и обявява своите планове за повторен брак в края на 2012.

"Благодаря ви, че се молите за Сузанне и мен! Поради вашите молитви, ходатайство и любов, ние сме там, където сме днес", каза Пастор Хин на 3 март,  благодарейки на всички свои поддръжници за помощта за възстановяването на  30-годишния му брак.

Хин учи противоречивото евангелие на просперитета и твърди, че прави изцерения чрез вяра и че пророкува . Той е сред шестте нашумели просперитетни проповедници, които бяха проучвани от Сената през 2007 г. за възможна злоупотреба с тяхния статут на нестопанска организация (организация с идеална цел).

Евангелистът е зает да се върнe на работа след брака си, и обяви планове за "живото-променящо " пътуване до Гърция и Италия, където той казва, че ще проследи стъпките на апостол Павел, един от най-известните писатели на последните книги в Библията.
Пътуването е насрочено за май и обещава на този, който се регистрира, да  види "от първа ръка местата на ранната църква, споменати  в Новия Завет."


Превод: Галина Христова

Източник: http://global.christianpost.com/news/benny-hinn-releases-dvd-of-remarriage-ceremony-91795/#d3ALfgzdoYPiUELr.99

Няма коментари:

Публикуване на коментар