четвъртък, 31 юли 2014 г.

ОТВОРЕНО ПИСМО


Уважаеми братя и сестри, приятели,

 Създадено е ОТВОРЕНО ПИСМО 
http://bennyhinn-bulgaria.blogspot.com/във връзка с идването на пастор Бени Хин в България на 11 Септември по покана на АХЦ „Ново поколение”. Същото е адресирано до отговорните църкви, сериозните пастори и някои институции, в това число и Дирекция по вероизповеданията при МС на Република България, както и до някои интернет медии, с молба да излязат с официално становище по въпроса.


Желаещите да подкрепят инициативата изложена в писмото, могат да се подпишат като за целта, моля използвайте формуляра в блога на писмото.

Не е без значение кой идва в България, какво проповядва и най – вече защо. Поради тази причина Вашият глас е важен!

http://bennyhinn-bulgaria.blogspot.com/




~~~~~~
Като християни сме призовани от Бога не само да сме непримирими срещу лъжливи учения, но също и срещу лъжливите учители, без които първото е практически неефективно. Толерантността ни към който и да е представител на ереси и лъжеучения, в този случай с поканения - Бени Хин,   няма никаква връзка с истината, но, напротив,  твърдата позиция на изобличение на  беззаконието е израз на любов и състрадание към изгубените души в прелъстяването от измамата. Ясни текстове от Свещеното Писание напълно опровергават идеята за каквито и да е срещане, толерантност, прием на вярванията, практиките и ученията на „помазаници“ като Бени Хин, тъй като  се руши  евангелското дело,  Христовото учение, с прибавяните чужди на духа му  "истини" и опитности.

 По отношение на фалшивите учители и хора, които изкривяват истината в Библията, ни е заповядано от Бог да следваме тези стъпки:

· Да се пазим (Мат. 07:15; 24:14, Mk 13:05, Лука 21:08..);
· Предупреждение и Отстраняване (Римляни 16:17);
· Изпитване (1 Йоан 3:01).;
· Отделяне (1 Тим 6:05.);
· Да не им се подчиняваме и да не им се отстъпва (Гал. 2:4-5);
· Никаква снизходителност (2 Кор 11:04.);
· Предупреждаване и  оставяне (Тит 3:10);
· Изобличаване и затворяне устата им (Тит 1:09, 11);
· Спасявай със страх (Юда 23);
· Не приемай и не поздравявай (2 Йоан. 10)
· Отхвърляне от средата ни (1 Кор 05:13;.. Гал 1:7-8, 1 Тим 1:20.);
· Не ставай съучастник с тях (2 Кор. 6:15, 1 Тим. 5:22)
· Излезте изсред тях и се отделете от тях (2 Кор 06:17;.. 2 Солунци 3:06);
· Нетърпимост, изпитване, разрушаване мерзостта на фалшиви доктрини и да не му се позволява да остане в църквата (Откровение 02:02, 6, 14, 20).

С такива прояви на християнската дисциплина и безкомпромисност бихме помогнали на много хора да осъзнаят опасното положение, в което се намират, вярвайки в подобни фалшиви доктрини, преподавани от лъжеучители на „Движение на вяра“ като Бени Хин.

Затова с настоящето се обръщаме към всички пастори на църквите в България да постъпват вярно към нашия Господ  като пасат паството Му според истинското поучение от Словото, да се върнат назад към безкомпромисно „подвизаване за вярата, която веднъж за винаги бе предадена на светиите“(Юда 1:3) по примера на верните служители и проповедници от Ранната църква и тези, които по-късно са следвали и следват  тяхния път.


Няма коментари:

Публикуване на коментар