сряда, 18 март 2015 г.

БЕЛЕЖКИ, Джон МакАртър



Бележки, Джон МакАртър
из книгата "Slave"




Трагично е, че новото правило за измерване в евангелското християнство не е лоялността към Христос и Неговото Слово, а популярността и нейната съвременна идеология на отхвърляне на върховенството на Христос. В резултат на това, систематично са започнали да заменят Писанията с всичко, което им изглежда по-подходящо или по-привлекателно. Последствието от предприемаческия подход в независимите църкви бе появата на стотици "христос" (помазаници ) създали свои собствени медийни империи и наричащи се пастири, а своите организации - църкви. Но тези магнати от християнството не са заинтересовани да се изгражда истинската църква. Това се потвърждава от тяхното безразличие към представяне на библейската истина и стремежът им да привличат големи тълпи, свеждайки до минимум Божието Слово и господството на Христос. Те добавят към Евангелието, съкращават и без това повърхностните си проповеди и прилагат в служенията си принципите на пазарната икономика. По този начин те самите въстават срещу Христос!

Бог господства над всяка местна църква дотолкова, доколкото в нея се проповядва, разяснява, прилага и изпълнява Писанието. Намаляване доминиращата роля на Писанието в църковния живот – означава, да се счита Божието откровение не като необходимо. Това е просто открит заговор. Трудно е да си представим колко сериозни ще бъдат последиците за такава съпротива. Небиблейското служение, неразяснителната проповед и недоктриналното учение посягат на върховенството на Христос, заглушавайки Неговия глас, говорещ на Неговите овце.

Обобщавайки всичко това, можем да кажем, че разрушителната сила на това заблуждение е твърде голяма. То отнема от тялото на Христос разсъдъка, усилва безразличието към Неговото Слово и угасява работата на Святия Дух. Хората стават уязвими на заблуждения и грях, не разбирайки смисъла на поклонението и морално готови да правят компромиси. То ги лишава от благоговение към истинската Глава на Църквата, но Господ не е благосклонен към ония, които претендират за Неговата слава. (Джон Макартър "Slave")



Източник: http://slovo-istini.ru/content/main/text/index.php


Превод: Татяна Иванова




Няма коментари:

Публикуване на коментар