неделя, 1 март 2015 г.

ДЕСЯТЪК и ДАРЕНИЕ за почитане на кой бог?

ДЕСЯТЪК и ДАРЕНИЕ за почитане на кой бог?



https://www.youtube.com/watch?v=iv2lt4R0hwk



Скоро един брат ми изпрати този клип, който предизвика многобройни смущаващи духът ми  въпроси. Нека първо отбележа, че проповедникът с брадата дори не може чисто да изговаря думите, а сякаш ги дъвче, плюе... и дъвче.  Всеки слаб оратор за да поддържа що годе имиджа на успешно убеждаващ говорител  се промотира с побъркващото здравия ум повтаряне на  вълшебната думичка „амин“. Чуйте! Както казват хората, всяка втора дума е „амин“! Амин, амин - о’кей! Ама, на кое точно да кажем "амин"?



Затова искам да поставя и пред вас част от моите въпроси:

1. Защо на всяко богослужение е въведен тоя ритуал: да се обръщаме към човека до нас и да му казваме нещо? Задължително ли е това? И каква е целта на едно такова занимание? Дали не е да ни подготви психически за това, което следва – даване в сеенето?

2
. Откъде-накъде "най-радостното време, което можем да направим" е времето за даване на десятък? Не пише ли в Библията, че небето и земята се радват, когато един грешник се кае? Защо се изместиха ценностите в християнството и как успяхме да заменим небесната радост и библейското разбиране за нея, със събирането на пари? Парите ли бяха основата на Христовото служение?

3
. "Даването е много важно"! Добре. Важно е, но за кого? За тези, които дават, или за тези, които с тоя призив обират единствените пари на хората?

4.
Къде в Библията можем да открием следните думи, или поне намеци: "Когато ние даваме нашия десятък, или дарение, ние влизаме в Завета, който имаме с Господа."? А ако това е наистина така, тогава горкият разбойник, който бе също разпнат до  Исус на кръста,  в какъв завет влезе с Господа? Дали Исус когато му каза, че ще бъде с него в рая,/без никакъв завет!/ изпълни това обещание, или... вероятно Исус без завет го е излъгал?...

5. Очаквах момчето-говорител да стигне до известния на всички ни цитат по темата за десятъка. Най- после, доведе ни до казаното от пророк Малахия. Но, кога най-после тия харизматици ще научат правилното и истинско значение на Малахия 3:10-11? Спрете да го цитирате извън всякакъв контекст! Спрете!!! Стига сте пребърквали джобовете на хората! 
Значи "донесете всички десятъци, за да има храна в дома  се отнасяло към "църквата, където допринасям (какво точно обаче?)“, там трябвало да давам, там да СЕЯ". Нечувано какви манипулативни трикове прилага синът на Хазърбасанов! Дали някой друг не схваща този тънък змийски похват?! - в откъса относно купуването на сандвич в Макдоналдс, а го плащаш другаде!... С други думи, той внушава, че десятъкът се дава САМО там,  където твоите пастори те ХРАНЯТ, а не за истинската нужда, където Бог те води.  Според псевдо-проповедникът от видеото, длъжен си да принасяш десятъкът си там, където слушаш тяхното манипулативно слово, (наречено от тях - „божие“) , т.е. там, където всъщност теб трябва да те ДОЯТ. „Ето, боговете ти, Израилю!“ ви казва Аарон. Те са боговете ти! Принасяй жертвоприношения! И колкото се може, по- тлъсти, не варени, а сурови и с тлъстина! ...

Всъщност, Истината е много, ама много далеч от тези предварително заучени фрази - клишета!

6. "Там, където си ПОСЯН, там ПЛАЩАШ". Ето, да си дойдем на думата - Искат само те да прибират тлъстината на вашата жертва. Но, къде ап. Павел говореше такива неща? Имаме ли пример в Новия Завет? Къде Павел съветваше вярващите и от коя църква, да си дават десятъка там, където си  се "се хранил духовно"?

Да казвам ли, че заключението на говорителя е много подвеждащо: “Разбирате ли? Това е което Словото казва". ....

7. Чуйте само: "благословението не е колата, къщата, часовника, който носиш". Ако не е това, тогава защо такива млади, неопитни хора подвеждат другите и им налагат бремена, които те самите НЕ носят? Открихме, т.е. ХазърбасанОВ младши ни откри, че всъщност "благословението е помазанието, което е вътре в теб и Е дух на мъдрост и откровение.  !!! Нима?  
Това момче има невероятна дарба; дарба да извърта като сатана истинското Слово! Как само свързва даването на десятъка с получаването на Божията мъдрост е известно само на него. Абсолютен фокусник! А може и на него да не е известно, но поне има самочувствието на папагал повтарящ думите на баща си. По-нататък, Хазърбасан младши ни казва, че мъдростта е да "знаем къде да сеем". Пак повтарям - всичко се върти, ИДВА около даването! Какви са тия магьоснически номера - даваш пари и веднага вземаш каквото ти душа иска. "Благословението "не е материалното нещо", продължава проповедникът..., ноооо, чакай малко! Нали тръгна от ДАВАНЕТО, от СЕЕНЕТО, а сега се извъртя като змия. Ааа, било духовно! Нека да видим как е духовно.

"Благословението не е материално нещо, то е духовното, а духовното се превръща в естественото". Прав е човекът - материалното от чуждия джоб се превръща в духовното за тях, но преди това трябва да е влязло в портфейла им!

8. "Господ не е свършил", продължава човекът да чете Малахия. Аз пък слушам един манипулатор, който продължава да промива мозъка на хората, понеже той и подобни на него, "духовно хранят" тъпите овце, те овцете нямат друг избор, ами трябва да вадят парите и да "сеят с даване".

9.
"Бог иска изобилно да имаш". Ха така, и аз искам! Чакай тогава – ей сега си поръчвам едно БМВ7, къща на 5 етажа с асансьор и голям басейн отпред. Става ли?, ако е твърде скромно мога да пожелая и още неща...

10.
"Виждаме пример, когато Бог не само ги изцеляваше, ами ги правеше ЦЕЛИ"? Момче, спри се малко. Не се излагай чак толкова. Кажи ми, къде намери, че Исус е (на)правил цели хора? Да не би да им е добавял крак, глава, нос... Момент, искам да си запиша... кажи ми, моля, в кои точно Евангелия прочете всичко това? Да не е някакво евангелие на... на просперитета?

11
. "Така, продължаваме. Заради вас ще смъмря онзи, който поглъща". А за кого точно става въпрос, т.е. кой е този, който поглъща? Фантазията на говорителят е в разгара си и той изявява: “тук виждаме, че давайки НА десятъка (как се дава НА десятък е тайна за мен и за всеки средно грамотен и просветен християнин), давайки дарението, защото Малахия казва "ако вие не ми давате десятък и дарението, вие ме ограбвате", давайки десятък и дарение означава, че ние влизаме ПОД ПОМАЗАНИЕТО, че влизаме в ЗАВЕТА С ГОСПОДА, и тогава Той става (какъв е бил преди това ставане???)  Бог на Авраама, Исака и Якова."

Спирам тук, защото този човек е пълен еретик! Къде Заветът с Господа е поставен в контекст с десятъка? Примери моля!

12
. "И тогава Той ще смъмри този, който поглъща, всяка една атака на дявола да вземе от тебе.. Ти тогава влизаш в протекцията (защитата) на Господа". Значи, ако даваш десятък, Хазърбасан младши ти предлага "протекцията на Господа", а ако не даваш... Стоп! Я моля, ти г-н проповеднико, посочи къде в СуперНовия си Завет, който четеш, се намират тези ДИВОТИИ и ЩУРОТИИ?

След като  платиш мафиотската рента, наречена "задължителен десятък", едва тогава, смело изтъква Хазърбасан младши, "Господ застава сЪс тебе". Г-н Еретик, посочете на всички ни къде Павел МАНИПУЛИРАШЕ вярващите с думите, които вие изрекохте, че "само след като си платиш десятъка, Бог застава сЪс тебе"?

13. “Така че, даването на десятък… Авраам даваше десятък“. Има ли разумни хора всред вас? На кого и защо Авраам даде десятък? Къде е постановлението за Авраам, с което Бог да сочи, че всички трябва да правят като него?

14.Давайки десятъка, ние почитаме Господа“. Така ли? Ама чакайте, да не би да почитаме манипулаторите, които едва чакат да приберат от Десятъка всеки един лев,изкаран с много труд и лишения?... Разбирането на този човек за почитанието към Господа е страшно плитко, чуждо на всяка библейска истина и има за цел сплашването на слушателите с един намръщен господ, който е готов да цапардоса начаса всеки, който не даде веднага десеттях процента на неговите посланици.

15. “Бъдете покорни“! Това иска Бог! Исус каза “бъдете слушатели, а не изпълнители“. Ех, защо ли го каза Исус, на кого, за какво… За този човек тези подвъпроси не са важни, което показва колко манипулативно избира стиховете от Библията и ги тълкува както татенцето му го е научил. Лозата на левитите трябва да се продължи, за сметка на работещите светска работа, които трябва просто да бъдат покорни на Господа и да дават, да дават и много да дават. А кога ще получат??? Аааа, то зависело от вярата им! Затова момчето играещо все по-зле ролята на проповедник,  подтиква слушателите си да не бъдат “само слушатели, ами изпълнители на Словото“. Да. Обаче, изпълнители само на това слово, което излиза от устата на манипулатори като него.

16.Исус каза на един богаташ продай всичко, което имаш и ела и ме следвай“,   продължава да ни води гласът  с манипулативните идеи. И най-отвратителната е, че “виждате ли, ако задържите всичко за себе си, не сте последвали Господа“. Затова момчето от екрана ни съветва: “продай всичко и ела, и ме следвай“. Добре де, ТИ кога ще продадеш всичко и ще тръгнеш да следваш Господа?

17.Това че ти даваш,  е знак, че благословението, или парите, или колата, или каквото и да е, то не те владее.“ Аз пък казвам, че даването на манипулатори е знак, да, несъмнено е  знак на страх от такива манипулатори, а не на страх от Господа...
И за да уплаши допълнително слушателите си, проповедникът отново манипулира и убеждава хората, че даването е “завет с Господа”. С други думи- какво чакате? Вадете парите и правете завет с Господа! Оуу, какви подли мошенически номера в името... Божие!!!

18. Следва лекция по българска филология – “Просперирането e същата дума като благоуспяване”. Тенк’ю, май френд, фор юр лекчър! (Благодаря мой приятелю ЧОВЕЧЕ!!, за лекцията! )

19.Божието Слово има над 2000 стиха как да управляваме добре финансите си, отколкото за любов, вяра или друго“. Моля??? Нима?! –повече стихове за пари, отколкото за вяра,  или отколкото за най-голямата дарба любовта, или отколкото за себеотрицание и освещение?!, Ноооо ...според коя от сатанинските версии на Библията?! Тъй като Библията съдържа “над 2000 стиха за даването, вие си правете сметката“, продължава човекът. Какви сметки да си правим, не е никак ясно, но май трябва да внимаваме в картинката, понеже, щом Бог смятал парите за толкова важно нещо, затова значи ще са тези 2000 стиха. ... И какво следва от това:  давайте, сейте,.... сейте, давайте, ....всеки път давайте и сейте о, вие наши любими овце!  Любовта, вярата и “другите неща“ наистина не са важни, тъй като току що българският „Коперник“  откри цели 2000 стиха за парите! Ехааааа, как приятно звучат и галят ухото тези думи - пари, пари, пари...

Следва една напълно “гениална мисъл“: „любовта ще те кара да даваш“!
Жестоко попадение! И право в сърцето - с любовта няма мърдане!  Сега или обичаш или не!, Или си даваш парите в касата при проповедника, или ще те изключат от всякакъв Господен завет! 

Охх! Ако тази мисъл „любовта ще те кара да даваш“  беше истински вярна за хора като вас, господа Хазърбасанов и син, тогава защо вие, заедно с църкви като вашата, поставяте ударението  НА ДАВАНЕТО, но даване изисквано само от другите? За да подсещате вярващите, да не престават да „обичат“ по вашия метод Господа ли?

------------------------
-------------
------

Нивото на християните вярващи и приемащи тези манипулации за Божие Слово е дори по-ниско, отколкото на този жалък и окаян псевдо-проповедник.


Тази видео-„проповед“ е позор, позор за тези, които я приемат, докато се наричат с Христовото име!



Източник:  www.facebook.com/groups/277826649070331/permalink/381502232036105/








3 коментара:

  1. В Новия завет няма десятък. В Стария завет само един ден от седмицата (седмият) е за Господа и само една десета от това което имаш е за Господа. В Новия завет всичко е за Господа! Десятъкът, освен че е еретично учение, е начин за събиране на пари от църковните служители, много често незаслужени.

    ОтговорИзтриване
  2. Едно Голямо БРАВО на Човека който написа тази Статия която казва ИСТИНАТА !!! БРАВО 🤗🤗🤗

    ОтговорИзтриване