четвъртък, 26 юни 2014 г.

ИЗЦЕЛЕНИЕ и ОСВОБОЖДЕНИЕ, Йозапс Стонкус

ИЗЦЕЛЕНИЕ и ОСВОБОЖДЕНИЕ
Йозапс Стонкус


към видеото:

http://www.salvation-bulgaria.blogspot.de/2014/06/blog-post_2951.html





Днес, този въпрос e отново актуален за съвременните църкви. Пасторите се хвалят с помазание, което наричат помазание на Святия Дух, изцеляват хора,  освобождават от демони, и всичко това - като знамение, че Бог съпровожда Словото Си с последващи знамения и чудеса.

Но, разглеждайки детайлите от проявите на „Святия Дух“, откриваме, че знаменията и чудесата не съответстват на това, което Исус и апостолите правеха. А най-вече съответстват на тия знамения и чудеса, за които Библията казва, че са лъжливи,  с цел да заблудят хората.

Не можем да отречем това, което се случва - падат хора, гърчат се, смеят се неестествено, дори издават различни животински звуци. А някои твърдят, че са изцелени от болест или зависимост. Тези изцеления и освобождения се различават от библейските изцеления и освобождения, описани в Библията, където хората са били напълно изцелени и освободени. Често изцеленията са съмнителни, трудно доказуеми, както и при екзорсизма.

Факт е, че „помазаните“ служители, представящи се за „специалисти“ в определено служение;(например Бени Хин в изцелително служение) отказват да изцеляват хора с очевидни болести, (Боб Ларсън в освободително служение) отказват да изгонват демони от хора, за които е видно, че са обладани.

Вместо това, те представят „шоу“ с главна цел  да съблазнят хората, за да получат възможно най-много пари от тях. И всеки един в немощ, независимо дали е с физически или психически проблем (болест или демон), е готов да даде всичко каквото има, само да успее да се избави от проблемите си. А лукавите служители използват точно това, за да печелят огромни суми за сметка на тия нещастни хора.
На същия принцип,  стараейки се да им подражават, работят и последователите на тези „лидери“.

Е, разбира се, тъй като действията им не съответстват на действията на Исус и апостолите, е ясно че, страдащите не се изцеляват напълно, а дори често пъти, още същият ден болестта отново се връща; също демоните не се изгонват изобщо, или същите тези хора се обсебват от още по-зли демони, представящи се за Святия Дух или за Бог. Вследствие на това, всяка възможност за разбиране на истината се препятства и човек става лесно контролиран от различни лъжедухове, водещи го към сектантство, и също става повод да се съблазнят още хора. И всичко това се върши все в „Божието“ Име.

Тъй като не получават очакваното изцеление, се създават цели учения относно причината, защо човек не се изцелява или освобождава.
Едно такова учение е, че човек ненапълно се е покаял за всичките си грехове. Затова, чрез помощта на анкети, се предлага внимателно проучване в миналото му, което следва да опише  писменно.
Но какво казва Божието Слово?
„Ето заветът, който ще направя с тях След ония дни, казва Господ: Ще положа законите Си в сърцата им, И ще ги напиша в умовете им", прибавя: "И греховете им и беззаконията им няма да помня вече". Евр. 10:16-17
Бог казва, че няма да помни греховете ни.
И ако Бог е забравил тия грехове и няма да ги помни, тогава кой се опитва да ни ги напомня и кой е този, който иска, човек да се рови в миналото си и в греховете си? Разбира се, сатана, който пред тези хора се представя за Бог, за Исус или дори за Святия Дух.

И те твърдят: „ Святия Дух ми откри, че преди много години съм извършил това и това“. Но за  напълно покаял се от греховете си човек, това нищо не значи, тъй като  Божието Слово учи, че след като се е покаял, Бог няма да ги помни...
Е, така е, когато  християните са наивни да вярват на всичко казано им от „помазаниците“. И ако някой пожелае,  ще му е лесно да ги мами, както казват-да ги води за носа. Християни, които години наред не са се справяли с проблемите си, сега отново, и отново се ровят в старите си грехове, които Бог отдавна им е простил и забравил. Но, явно за някого е изгодно човек да не забравя миналите си грехове. Затова, този някой (естествено, че е дявола) се е постарал да създаде т. нар. изцелителни и освободителни служения, както и такива за разрушаване на проклятия, които обаче нямат нищо общо с описаните в Библията, където човек отведнъж оздравява и става свободен. "Помазаниците“ винаги  казват, че човек трябва да направи още нещо, и хората се втурват да изпълняват, но действията им остават безмислени, защото, каквото и да направят, винаги ще им сочат някое неизвършено от тях нещо, което пречи на пълното изцеление или освобождение. А портфейлите на "помазаните" през това време се пълнят и те пред всички се хвалят за получените "благословения" от Бога.

Обаче никой не се интересува какво преживяват хората, които не са получили изцелението или освобождението си. Безсърдечието е едно от признаците на последното време. Обикновено, то върви за ръка с безразличието.

„Така казва Господ Иеова: Ето, Аз съм против пастирите; и ще изискам овцете Си от ръцете им, и ще ги направя да не пасат вече овцете; пастирите няма вече да пасат себе си, защото ще избавя овцете Си от устата им, та да не им бъдат за храна.“ (Езек.34:10)

 Дори Бог се огорчава, виждайки жестокостта и безразличието на хората. Когато Исус беше на земята, Той се смили за болните и измъчените.

„А когато видя множествата, смили се за тях, защото бяха отрудени и пръснати като овце, които нямат пастир.“  (Мат.9:36)

Днес, кой ще се съжали над тези хора?

Много служители казват: „Не си платил достатъчно, за да можеш да получиш изцеление или освобождение! Трябва още да дадеш!“


„Но идете и научете се що значи тази дума: "Милост искам, а не жертви?“.  (Мат.9:13)



Превод: Татяна Иванова

Няма коментари:

Публикуване на коментар