неделя, 8 декември 2013 г.

МЕРЗОСТ, ЛЪЖА, КИЧ, ЧАЛГА, РОК, ТЕАТЪР И ШОУ... В ЦЪРКВИТЕ

Еремия 3:20 - Наистина, както жена изневерява на мъжа си, така и вие Ми изневерихте!

1. ВИЗАНТИЯ - Иконоборството през 8 и 9 век се противопоставя на идолопоклоническото преклонение пред икони и реликви. През 726 г. имп. Лъв III забранява иконопочитанието. На събор през 754 г. иконоборството е признато а на друг събор (Седми вселенски в Никея) през 787 г. предишното решение се отменя. През 813 г. на престола се качва Лъв V Арменецът, при когото иконоборството е възстановено на основа на решенията на събора от 754 г. По време на регентството и заповед на императрица Теодора патриархът Йоан VII е отстранен, а павликяните са подложени на унищожение. Новият патриарх Методий председателства в 843 г. Цариградския поместен събор, който одобрява отново решенията на Седмия вселенски събор и отлъчва иконоборците от църквата. Главен идеолог на иконопочитанието е Йоан Дамаскин. На 11 март 843 г. се въвежда празника Неделя на православието (първа от Великия пост) за честване на иконопочитанието.

2. ЕВРОПА - По време на Реформацията възникват няколко латински лозунга, които илюстрират загрижеността на реформаторите относно изкривяването на посланието на църквата (в частност Римокатолическата църква) относно оправданието на вярващия пред Бога и спасението в Исус Христос. Реформаторите вярвали, че е необходимо връщане към простотата на Евангелието (Благата вест). (Извадки от Уикипедия)

3. ЦЕЛИЯТ „ХРИСТИЯНСКИ” СВЯТ - Възникват десетки, а впоследствие десетки хиляди протестантски и евангелски деноминации, които и в наши дни непрекъснато обвиняват католицизма и православието в идолопоклонство и отклонение от истинското послание на Исус. Но за съжаление днешните евангелски църкви надминават оНези, които така често „порицават”!

ДРЕВНИЯТ ИЗРАЕЛ и СЪВРЕМЕННОТО ХРИСТИЯНСТВО

Езекиил 16:47 - А ти не си ходила само по техните пътища, нито си направила само като техните мерзости! Но, като да бе това много малко, ти си надминала разврата им във всичките си пътища!

- Какво стана с желанието на протестантския свят за чистота?!

Как се стигна до това, евангелските църкви да надминат майка си, блудницата, във всичко?! Посланието към Израел, който съгреши пред Бога, е същото и към всички, които имат претенции, че са Божий народ:

Езекиил 43:9 - Сега нека отдалечат от Мене блудствата си и труповете на идолите си; и Аз ще обитавам всред тях до века.

- Защо мнозина християни се страхуват от изобличение, особено на висши служители?

- Защото са свикнали да "ВЯРВАТ безусловно", т.е. да ги лъжат.

Но какво четем в Писанието:

1 Коринтяни 5:

9 Писах ви в посланието си да не се сношавате (да не общувате) с блудници, 10 не че съм искал да кажа за блудниците на тоя свят, или за сребролюбците и грабителите, или за идолопоклонците, понеже тогава би трябвало да излезете от света, 11 но в действителност ви писах да не се сношавате (да не сте в близки отношения) с някого, който се нарича брат (!) ако е блудник, или сребролюбец, или идолопоклонник, или грабител; с такъв, нито да ядете заедно. 12 Защото, каква работа имам да съдя външните човеци? Не съдите ли вие вътрешните, 13 докато външните Бог съди? Отлъчете нечестивия човек изпомежду си!

- Нека поразсъждаваме:

Десетки пастори, а и голяма част от паството им се разведоха с жените си и забегнаха с любовниците си в странство. Там обаче някои от тях отново „пастируват”. Да си мълчим ли!?

Някои обираха парите на църквите, за да оправят бакиите си, други продължават да прибират десятъци и дискоси (сумите не са от значение), трети непрекъснато „проповядват” за това колко благословено е да даваме (на кого ли!), а има и такива, които се продадоха на еретични движения за паница леща...

НО някои наивни овчици продължават да ги защитават и да се молят за тях (фрапиращ е случаят с лъжехристът Бени Хин), и дори се обиждат когато някой критикува тези незнайно чии „помазаници”.

В САЩ има няколко стотици лъжехристи и велики „помазани пастори” мултимилионери, които са гордост за ереста на просперитета, срам за учението на Йешуа и съблазън за всеки нищ духом! Но още по-страшното е, че милиони християни защитават тези нечестивци, само защото добре владеят апологетиката, актьорското майсторство и ораторството...

- Излезте от нея*, люде Мои, за да не участвувате в греховете й и да не споделяте язвите й! (Откровение 18:4)

• Някои вярват, че идва антихрист, някои се страхуват, че микрочиповете са белега на звяра (забравиха май за баркодовете по стоките и какво говореха преди няколко години!), а той – антихристът, се е внедрил в църквите им и дори проповядва в името на Исус...

• Някои казват, че не можело в името на Исус да се вършат лъжливи знамения и нечестиви дела, но явно тези „някои” нямат представа какво говорят! Защото няма да ни стигне животът ако започнем да доказваме какво се е вършило и се върши (за съжаление) в Неговото име! Достатъчно е да спомена само няколко имена на лидери и сектите им, в които се изнасилват деца в името на Бог Отец, Исус и Святият Дух, за да ви докажа погрешния начин на мислене, но засега ще спра дотук.

А вие си помислете добре, когато участвате в блудствата на блудницата!

Благодат Попова

Няма коментари:

Публикуване на коментар