неделя, 29 декември 2013 г.

Аллах не е Отец, автор Страхил Иванов

 През април 2013г. будната част от евангелската общност в България, беше скандализирана от участието на лица, самообявили се за нейни представители, в „Тридневен молебен за мир, здраве и благополучие на българския народ” под патронажа на Президента на Републиката.
Самият молебен бе организиран от Националния съвет на религиозните общности в България (НСРОБ) и в него взеха участие представители на християнските, мюсулманското и изра
илтянското вероизповедания.
Това събитие провокира няколко въпроса:
- Какво представлява НСРОБ?
- Може ли християни да се молят заедно с нехристияни?

НСРОБ е създаден под ръководството на Дирекцията по вероизповеданията към МС и в действителност представлява инструмент за „доброволен” политически натиск,върху религиозните организации. Сайтът на НСРОБ е направен много непрофесионално и в него липсва всякаква информация, затова основната информация черпим от многото сайтове на организацията-майка „Религии за мир”.
 „Религии за мир” е неправителствена организация за междурелигиозен диалог с цел постигането на световен мир. Тя  има структури към ООН, ЮНЕСКО, УНИЦЕФ и редица дъщерни формации в над 75 държави. От  сайтове научаваме, че дискусиите, конференциите и общите молитви на представители на религиозните общности са редовна практика.


Съвместими ли са подобни молитви с християнската вяра?

 1 Кор 6: 14 Не се впрягайте заедно с невярващите; защото какво общо имат правдата и беззаконието или какво общение има светлината с тъмнината?

15 и какво съгласие има Христос с Велиала? или какво съучастие има вярващия с невярващия?

16 и какво споразумение има Божият храм с идолите? Защото ние сме храм на живия Бог, както рече Бог: "Ще се заселя между тях и между тях ще ходя; и ще им бъда Бог, и те ще Ми бъдат люде".

17 Затова -

"Излезте изсред тях и отделете се",

казва Господ,

"И не се допирайте до нечисто";

 Матея 6:24 Никой не може да слугува на двама господари, защото или ще намрази единия, а ще обикне другия, или към единия ще се привърже, а другия ще презира. Не можете да слугувате на Бога и на мамона.


Писанията са пределно ясни, че подобна молитва е несъвместима с Вярата!


Тъй като Библията е с безкомпромисна за слугуването на много богове, все по-често се чуват изказвания, че ислямът, християнството и юдаизмът - монотеистичните аврамически религии  имат един общ Бог!
 Рик Уорън например, твърди, че християни и мюсюлмани трябва да се молят заедно,защото имат един бог. Дори и в България има хора, които прокламират тази идея! В един видеоматериал от Първата конференция на НСРОБ (1), няколко души се изказват за търсене на „общата основа” между тези три религии.
Има ли обща основа? Един ли е богът на християните и мюсюлманите?

 Аллах не е Отец

Религиозните колаборационисти обичат да изтъкват как Мухаммад признава Тората ,Псалмите и Евангелието, как Аллах твърди, че ги е „низпослал” на Муса (Мойсей),  Дауд (Давид) и т.н. Изтъква се ,че Аллах е богът на Ибрахим (Авраам), Иса (Исус) и др.
Дали е така? Дали Аллах е нашият Бог?

Отец, Синът и Светия дух

Ислямът напълно отхвърля библейското учение за троичната същност на Бога, като счита това за трибожие (многобожие)  и говори за един единосъщен Аллах :
О, хора на Писанието, не прекалявайте в своята религия и говорете за Аллах само истината! Месията Иса, синът на Мариам, е само пратеник на Аллах и Негово Слово, което Той извести на Мариам, и дух от Него. И вярвайте в Аллах и в Неговите пратеници, и не казвайте: “Троица!” Престанете! Това е най-доброто за вас. Аллах е единственият Бог. Пречист е Той, за да има рожба! Негово е всичко на небесата и всичко на земята. И достатъчен е Аллах за довереник.” (Коран, 4: 171) 

 Ако чисти хипотетично приемем за възможно Аллах и Отец да са един бог, то би трябвало да има съответствие в дадените от Него послания.

 Какво виждаме? В Корана сура 6 се казва:
163.Ние ти дадохме откровение, както дадохме на Нух и на пророците след него, и дадохме откровение на Ибрахим и Исмаил, и Исхак, и Якуб, и родовете, и Иса, и Айюб, и Юнус, и Харун, и Сулайман, и наДауд дарихме Псалмите;

Аллах бил дарил на Дауд (Давид) Псалмите? Самият Давид казва в  

Псалми 2:7 Аз ще изявя постановлението;

Господ ми каза: Ти си Мой Син;

Аз днес те родих,
като ап. Павел потвърждава в Деяния 13:33, че става дума за Исус Христос.
В Корана обаче в сура 112 се казва:
1 Кажи [о, Мухаммед]: “Той е Аллах – Единствения!
2 Аллах, Целта [на всички въжделения]!
3 Нито е раждал, нито е роден,
4 и няма равен Нему.”
Излиза че  въпросният Аллах, когато е низпослал (спуснал) сура 112 на Мухаммед, е забравил какво е бил казал преди това на Давид (Дауд)! Да, случва се човек да забрави след 1000г.,  а и сред 99-те имена на Аллах не фигурира Помнещият!
От прочетеното разбираме, че Бог, който казва чрез Давид, че (ще) има син и Аллах който”нито е раждал, нито е роден” явно са различни!

Когато четем имената на Аллах, прави впечатление една огромна празнина, която няма как да бъде подмината! Това е Отец!
Коранът е категоричен-Аллах не е баща на никого! (Коран 4:171). Но ако Аллах е дал на Муса (Мойсей) Тората (Коран2:53), как тогава Мойсей би се осмелил да го нарече Отец? (Втор. 32:6)
В Библията има
стотици стихове, в които Бог е наречен наш Отец! Цялото Писание е пропито с бащинското отношение и любов на Всемогъщия Бог към човека. В Корана това липсва напълно. Според Корана Аллах е пречист, той е господар и човек може само да му бъде покорен, безволев роб. Дори самата дума ислям, означава покорство!

Разминаването между претенциите , че Аллах е низпослал (спуснал) Тората, Псалмите и др. и отхвърлянето на важни моменти от тях, само потвърждават , че няма как Аллах да е дал тези Писания.

 Библията ясно казва във 2 Пет 1: 20-21, 2 Тим 3:16, че Бог е авторът на Писанията, а от малкото примери до тук е очевидно че Аллах не е автор на Библията, от което следва,че Аллах не е Отец!

Иса не е Исус

Противно на напъните на някои „богослови” да ни убедят, че Иса от Корана е Исус от Библията, действителността е съвсем друга. Ето накратко какво казва ислямът за Иса:

Иса е Божий пророк, изпратен, за да призове хората към единобожието и да ги напъти, че няма друго божество освен Аллах. Когато Иса започнал да проповядва, Юдейските религиозни водачи, му отвърнали с вражда. За да мупопречат,  управниците на Римската империя и някои Юдейски свещеници устроили капани и най-накрая решили да го разпънат на кръст и да го убият. В Корана пише:

И [юдеите] лукавстваха. А Аллах провали тяхното лукавство. Аллах е над лукавите.” (Коран, 3: 54)

Аллах е провалил лукавите планове на тези, които искали да  убият Иса, като заблудил враговете му и те разпънали друг човек, като си мислели, че разпъват Иса:

И изричаха: „Ние убихме Месията Иса, сина на Мариам, пратеника на Аллах.” ­ но не го убиха и не го разпнаха, а само им бе оприличен. И които бяха в разногласие за това, се съмняваха за него. Нямат знание за това, освен да следват предположението. Със сигурност не го убиха те.” (Коран, 4: 157)

Пророкът Иса се е възнесъл при Аллах без да умира и ще се върне за Съдния ден!(2)
.....................................................

Това накратко според исляма:
Иса е роден от девицата Мариам, той е Божий учител и пророк, но не е Божий син, не е разпънат и не е възкръснал!
Как тогава някой може да твърди че този Иса и  Исус Христос-разпнатият и възкръснал Спасител, са едно и също лице? Какво казват Писанията ?

1 Йоан 2:22 Кой е лъжец, освен оня, който отрича, че Исус е Христос? той е антихрист, който се отрича от Отца и от Сина.

23 Никой, който се отрича от Сина, няма нито Отца; а който изповядва Сина, има и Отца.

 1 Кор 15: 12 Ако се проповядва, че Христос е възкресен от мъртвите, как казват някои между вас, че няма възкресение на мъртвите?

13 Ако няма възкресение на мъртвите, то нито Христос е бил възкресен;

14 и ако Христос не е бил възкресен, то празна е нашата проповед, празна е и вашата вяра.

15 При това, ние се намираме и лъжесвидетели Божии; защото свидетелствувахме за Бога, че е възкресил Христа, Когото не е възкресил, ако е тъй, че мъртвите не се възкресяват;

16 защото, ако мъртвите не се възкресяват, то нито Христос е бил възкресен;

17 и ако Христос не е бил възкресен, суетна е вашата вяра, вие сте още в греховете си.

18 Тогава и тия, които са починали в Христа, са погинали.

19 Ако само в тоя живот се надяваме на Христа, то от всичките човеци ние сме най-много за съжаление.

20 Но сега Христос е бил възкресен, първият плод на починалите.

Казано по-просто, ако Исус не е бил разпънат, Той не е бил възкресен, а ако не е бил възкреен, то ние сме все още в греха и вярата ни е напразна!
Слава на Бога-Той възкръсна!
Всеки, който твърди, че Исус не е Христос (Месия) и отрича, че Исус е Божий син е лъжец и антихрист!
Всеки, който твърди, че Иса от Корана  е Исус от Библията, е лъжец и антихрист!

......................

Може би в България нещата все още са спокойни, но процесите по света показват друга тенденция! В световен мащаб богослови и религиозни лидери са поставени под натиск да се включват в междурелигиозните инициативи  в името на световния мир! Политическият натиск върху църковните институции е огромен и доведе до извращения като  хомосексуалните бракове в тях. Ако някой се опита да отстоява принципите на вярата си, бива заклеймен като нетолерантен, агресивен и дори може да бъде осъден!

 Преди време попаднах на писмо на „Центъра за вяра и култура” към Йейлският университет.(3) В това писмо 674 християнски лидери искат прошка от „Всемилостивия и от мюсюлманската общност по света” за ... престъпленията на християните по времето на кръстоносните походи и ...войната срещу тероризма!?... Забележете, те не искат прошка от християнския Бог, а от “Всемилостивия”! Да не се заблуждаваме!  Титлата „Всемилостивият” не съществува в Библията, но пък е ПЪРВОТО от 99-те имена на Аллах.
Мога само да предполагам какъв е бил натискът върху тези хора , за да подпишат това богохулно писмо!
И този натиск ще става по-силен! Писанията ясно казват че в Последните дни ще настане отстъплението (от вярата), има достатъчно причини да смятаме, че Антихрист ще установи една световна религия!

Ислямът със своите претенции за универсалност и приемственост на по-старите религии, може би е удобната основа за тази световна антихристова религия!
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар