понеделник, 30 декември 2019 г.

КОСТИ ХИН РАЗКАЗВА "ОТ 40 ГОДИНИ ЧИЧО МИ СИСТЕМНО ИЗПОЛЗВА БЕДНИТЕ СТРАНИ"


Кости Хин разказва
„От 40 години чичо ми системно използва бедните страни”



Преди около две години Кости Хин, племенник на просперитетния евангелист Бени Хин, заговори за раздялата си с луксозната семейна фирма. Сега той продължава разказа си в книга и разкрива как Бени Хин целенасочено е използвал бедните страни.

Милиони бедни хора по целия свят са били експлоатирани от семейство Хин, разказва Кости Хин. В детството на Бени баща му не е вярвал, че от сина му ще „излезе нещо”. Стремежът на Бени към благосъстояние можел между другото да се обясни и с това, че той искал „да натрие носа на баща си”.


Кости пише: „Дядо ми казваше, че Бени няма да „го” постигне (благосъстоянието, бел.прев.) Това подтискаше младото му сърце. До днес чичо ми Бени показа, че думите на баща му са го наранили.”

Арабинът Бени Хин – рожденото му име е Туфик Бенедиктус Хин – се изселва от Близкия изток в САЩ. Открива Исус Христос, става пастор и след това започва да проповядва евангелието на просперитета. Братята му се присъединяват към служението и по-късно дори баща му бива назначен в семейната фирма.

Луксозни апартаменти в хотели и частни шофьори на Ролс-Ройсове...


Накрая и Кости Хин е назначен при чичо си, става негов личен асистент при пътуванията му и взема участие в изцерителните богослужения. „Луксът беше изключителен. Все едно пътувах с цар Соломон. Има заможни хора, които притежават много пари, но не живеят разточително; но има и заможни хора, които притежават много пари и знаят как да превърнат разточителните новости в нормалност. Ние бяхме от вторите.”


Кости е работил две години за Бени Хин. Към аранжировките при пътуванията им по това време между другото са спадали и тези:

· Пътешествия със самолет Gulfstream IV (средногодишни разходи по поддръжка: 36 млн.долара) (Виж https://en.wikipedia.org/wiki/Gulfstream_IV, бел.прев.)
·      Кралски апартамент в „Burj Al Arab” в Дубай (25 000 долара на нощ)
·  Нощувки в „Тhe Grand Resort Lagonissi” в Гърция, „Lanesborough Hotel” в Лондон,„Mandarin Orient” в Мумбай, „Ritz-Carlton” в Париж и Калифорния и т.н.
·  Шопинг разходки в „ Harrods” в Лондон, в Rodeo Drive в „Beverly Hills”, залагания на рулетка в Монако и т.н.
·      Къща на частен плаж в Хавай
·      Шофьори на автомобили Bentley, Rolls-Royce, Mercedes Benz, Range Rover и Maserati.
·      Дрехи от Versace, Salvatore Ferragamo, Gucci и Bijan.
·      Аксесоари от Louis Viutton, Prada, Breitling, Chanel, Hermes и D&G.

... заплащани от измамени бедняциВсичко това е било заплащано от даренията на отчаяни бедни хора. Надявали се и вярвали, че те самите един ден ще могат да имат този стил на живот, ако дадат парите си на Бени Хин. Кости Хин казва: „Сърцераздирателно е, че някои от тези дарители се надяваха да видят увеличение на надницата си само с 50 цента като Божие благословение за това, че са посяли семето си при Бени.”


Кости Хин разказва как с течение на времето съвестта му проработила. „От 40 години чичо ми системно използва бедните страни, за да забогатее. А сега и други членове на семейството ни тръгват по неговите стъпки. Позволете ми за един момент да бъда до болка откровен: За повечето от членовете на нашето семейство може да е доста мъчително да носиш фамилията Хин. Мнозина от семейството ни биха предпочели да са неизвестни, прилежни и честни хора, които да умрат неизвестни и вместо това да са служили през целия си живот на Бога.”

Няма коментари:

Публикуване на коментар