сряда, 23 април 2014 г.

ИСТИНСКО или ДРУГО БЛАГОВЕСТИЕ?

Чудя се как вие оставяте Онзи, който ви призова чрез Христовата благодат, и така скоро преминавате към ДРУГО благовестие, което не е друго благовестие, но е дело на неколцината, които ви смущават и искат да изопачат Христовото благовестие. Но и ако сами ние, или ангел от небето ви проповядва ДРУГО благовеспше освен онова, което ви проповядвахме, нека бъде проклет. Както ей сега казахме, така пак го казвам: ако някой ви проповядва ДРУГО благовестие освен онова, което приехте, нека бъде проклет.”
Апостол Павел, Гал. 1:6-9


Грешките никога не се представят като уродливи, та да не би по този начин да бъдат веднага открити, а са умело представени в привлекателна форма, за да могат да изглеждат на неопитните (колкото и нелепи да са) по-истинни дори и от самата истина.”
Ириней, против ересите” 1:2

Скоро след като Господ Исус се възнесе на небето, благовестието, което Той бе предал на църквата, много бързо се изопачи. Приблизително около 55 г. сл. Хр. апостол Павел предупреждава за „друго благовестие” (това е около 20 до 25 години след възкресението на Исус. В Посланието към Галатяните, Павел изразява своето учудване, че благовестието толкова „бързо” е било изопачено. Освен това той е разгневен и от факта, че лъжливите учители „пречат” и „смущават” църквата с лъжливи доктрини (Гал.5:7-12). За галатяните изникваше опасността „да се отлъчат от Христа” и „да отпаднат от благодатта” тъй като слушаха тези „учители” (Гал.5:4).

Наскоро ми попадна едно видео на
Пламен Петров с някакви негови впечатления от Нигерия при следващия му, след Бени Хин духовен баща –лъжепророкът Джошуа, с което видео Пламен Петров успя да разсмее доста хора. Уж ставаше дума за "инвалидни колички", после се оказа че нямало такива; видяхме как човека също както Симон магьосника си пожелава "пророческо служение", както и "такова пророческо служение" в Европа... Не знам за какъв се мисли Петров, но явно не е проумял, че всеки който не е облечен със сила отгоре,т.е. не му е дадено от Бог, ходи при тоя или оня "помазаник" да търси помазание, което всъщност си е духовно извращение, което Библията нарича ДРУГО благовестие!

Вероятно Пламен Петров си иска това "пророческо служение" срещу заплащане“ (входна такса, достъп до лъжепророка Джошуа). Дарът пророкуване е по Божие благоволение, както и е само на онези, които обичат Христос, стоят в пълнотата на думите Му и не мамят своите събратя по вяра. Според желанието на Пламен Петров да се движи мощно Божият дух, това отново е небиблейско и е извън всяка човешка прищявка. С това видео, а и с много от видеоклиповете си човекът Пламен Петров може да излъже слушателите си, но Бог никога! Затова иска, а не получава. Защото самият той не стои в Христовото учение, не иска да търси и разбира Божията воля, която е ясно изявена в Писанието, да търсим Божието Царство, да вършим Неговата правда, и да следваме Неговата Истина. Знаете ли, че онзи Симон магьосника, след като бе отхвърлен от апостолите, се отдели и създаде секта на база магьосническите си способности (казват някои исторически източници). Подобни на тях лъжеслужители в наши дни действат за заблуждение между неопитните в Словото братя и сестри, за да ги държат далеч от здравото учение, за да търсят чудеса, знамения, да ги карат да медитират и преживяват „опитности“, да търсят дарове и велики дела, но не и ДАРИТЕЛЯ, не и ГОСПОДАРЯ, не и БОГ-СПАСИТЕЛЯ и ИЗКУПИТЕЛЯ!

Дано феновете на Пламен Петров по-скоро прочетат това предупреждение и постъпят според както е писано: „Изпитвайте себе си, дали сте във вярата; опитвайте себе си“ (2 Коринт.13:5) и така осъзнавайки се да се покаят от този заблудителен път, за да се предпазят от ереси и лъжеучения, плод на пагубното влияние на сатана и неговите служители, които правят всичко възможно да заблудят избраните Божии. Започнете спешно да четете с молитва към Бог да ви разкрива Своята мъдрост и истина посланията на апостолите и книгата Деяния като в същото време сравнявайте как ходиха истинските ученици, и как днес лъжеучителите като Пламен Петров учат вас. Дано Бог ви отвори очите и се покаяте от това тичане след ДРУГО благовестие, за което апостолите предупреждаваха светиите от своето време.

Напоследък много хора станаха свидетели как самозвания, набеден за "пастор" Пламен Петров бяга от истината и елиминира всеки изобличаващ го човек, коментар или видео в което разпознае себе си. Не е отговорил досега на нито един зададен към него въпрос във връзка с изясняване на теологията и на характера на рекламираното от него служение. Сами преценете достойно ли е за Божието дело подобно поведение на човек, който докато прегазва опонентите си, разчиства по този начин път за "поученията" си. Видно е, че така той буди съжаление с невъзможността си да изрази ясна библейска позиция, многократно призован на библейски дискусии, но отхвърляйки такива срещи, продължава единствено с техниките си за манипулация, и с видео-клипчета, с които безспорно има успех само пред хора, които не са наясно с истинското библейско учение!

Ето какво наскоро бе писала една сестра относно неговото "служение":

 "Целият Нов завет е пълен с прекрасни примери на покаяние, повярване и обръщение на човека към Бог, примери на чудесни изцеления и променени животи. Хората скачат и се радват, тичат да разкажат на всички чудото което е станало в техния живот.Тези, които са срещнали Исус и са разговаряли с него или са го чули, веднага да разказват това чудно нещо на останалите, за да повярват и те като намерят мир с Бога. Тук в това т.наречено "служение" виждаме само идиотии, мрачни сенки по стените, скелети изскачат от гардероба, човека е смачкан до балон пълен с демони. Хората трябва да повръщат, направо на анорексия ги избива вече. Човекът, който търси изцеление е смачкан до неузнаваемост. Освен окепезяването до крайност на Благовестието има и друг момент, че действително нуждаещите се от медицинска помощ хора не я получават. И трети момент, че здрави, прави християни се завързват с окултизъм."

Бог действа, според както е записано, че ще изпрати такъв лъжлив дух, който да заблуди ония, които не приемат Истината. (2 Сол.2:11-12)
А това е Божията любов, която имаме към Господа и към ближния си, да кажем и предупредим за опасността от всеки лъжлив дух на мнозина антихристи, които сега в последно време излязоха отвсред нас за да мамят за собствена слава и гнусна печалба призваните, но знаем, че само верните ще се вслушат в Божието предупреждение към всеки един от нас.
И помнете:
Никога не поставяйте никое човешко мнение НАД Божията ИСТИНА!
Четете Словото с ШИРОКО ОТВОРЕНИ ОЧИ, търсете Божия Свят Дух да ви упътва, когато за да прокарат своето лъжливо учение лъжеучителите цитират в своя защита определени части от Божието Слово. Сатана също така каза на Христос в пустинята вярни цитати от Божието Слово, но всички те бяха, напълно извадени от контекста им, т.е. така поднесени бяха с изопачен смисъл, който Бог не е вложил в тях.

Самият Христос предупреди Своите си за велика и огромна заблуда,(
Мат.24 гл) която ще идва към хората в тия последни дни и то с такава мощна сила на ВЕЛИКИ дела и чудеса, че дори ако е възможно и избраните да бъдат подмамени и отстранени от Христа: на ТРИ пъти в една и съща глава(Мат.24), от едно и също изказване Господ Исус говори за идващата заблуда. (2 Сол.2гл) Явно нещата са много сериозни и е по-добре да се вслушаме в Божието предупреждение, отколкото в човешките покани за уж помазано Божие действие.
Матей 24:5
защото мнозина ще дойдат в Мое име казвайки: Аз съм Христос, и ще заблудят мнозина.
Матей 24:11 И много лъжепророци ще се появят и ще заблудят мнозина.
Матей 24:24 защото ще се появят лъжехристи, и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така щото да заблудят, ако е възможно, и избраните.

Бог е същият и вчера, и днес, и е непроменим до века! Ето, каквото е записано още в предишните дни, Той прави същите неща и сега, в наше време и то с цел, да изпита верните и да ги научи да го следват истинно! И това ако не е Любов, и то мъдра и съвършена Божия любов!!!:
Второзаконие 13 глава, 1-4
1Ако се въздигне всред тебе пророк или съновидец и ти означи знамение или чудо,2 и се сбъдне знамението или чудото, поради което той ти говори, казвайки: Да идем след други богове, (които ти не си знаел), и да им служим, -3 да не слушаш думите на оня пророк или на оня съновидец; ЗАЩОТО Господ вашият Бог ви изпитва, за да узнае дали любите Господа вашия Бог с цялото си сърце и с цялата си душа. 4 Господа вашия Бог да следвате, от Него да се боите, Неговите заповеди да пазите, Неговия глас да слушате, Нему да слугувате и Нему да сте привързани.

Любовта на Бога е точно тази - да ни даде знание, да ни покаже и убеди в истината, колкото и да е сурова тя за нас, защото ИСТИНАТА ни носи освобождение от привързаност към човек, привързаност към приятно за ушите, но фалшиво учение и тя-ИСТИНАТА е винаги най-доброто за нас.
И аз като ап. Йоан ще кажа: 26 Пиша ви това поради тия, които желаят да ви заблудят; 27 а колкото за вас, ПОМАЗАНИЕТО, което приехте от Него, ОСТАВА ВЪВ ВАС, и нямате нужда да ви учи някой; затова, както Неговото помазание ви учи за всичко, и е истинско, а не лъжливо, пребъдвайте в Него, както ви е научило да правите.
(Йоан 2 гл)

Т.е. текста казва, че нямате нужда от никой човек, изявяващ се като "Помазаник от Бога", защото щом сте новородени, сте и приели помазанието, т.е. сте помазани от Святият Божий Дух, то помазанието остава и си стои във самите вас и вие сте напълно в правото си:
1.като истински свещеници на Бога да просите в молитва за непременно Божията воля в живота ви, а не НЕПРЕМЕННО изцеление или успех за нещото, което силно желаете, защото един път човек не знае какво е добро за Него и втори път, искането по наши усмотрения на изцеления и освобождения, а не според съвършената Божия воля е бунт против Бог.
и
2. Като остава още от повярването помазанието върху вас, то ще разпознаете заблудата и лъжливият дух и ще предпазите себе си, и все така с това помазание ще имате сила и успех да предпазите и онези, които са слаби и неукрепнали във вярата да не тичат след всеки духащ вятър на измамителни учения.

Каза ли Христос да приемаме като доверени братя и сестри онези, които идват от сатана и се преправят и на брат , и на сестра, дори на светъл ангел? Или трябва да сме НЕЗЛОБИВИ като гълъбите и ХИТРИ като змиите? Това ще го може само онзи, който стои в Истината, в Христос, той би могъл да РАЗПОЗНАЕ лесно фалшификата, лъжата!

Или някои от вас предпочитат да не са овце на Господа, а овчедушни, неразбиращи и непроумяващи, че става битка на живот и смърт за душата им и за душите на толкова много хора?!

Божието Име се прославя единствено в ИСТИНАТА! А Истината не се предлага в масов тираж, нито пък истината дели мегдан с лъжата и измамата! Нищо общо няма Божията свята Истина с онова, което ни се ПРЕДСТАВЯ като истина, а всъщност не е. И само, защото е опаковано в безброй цитати, както и при многократно повтаряни възласи... „Амин!... Алелуя!“, това е лъскатава измамна опаковка под която се ПРЕДЛАГА духовната отрова от лъжеучители като
Бени Хин, Джойс Майер, Джоел Остийн, Т.Б. Джошуа, Крефло Долар, Паула Уайт, Райнхард Бонке, Джон Бивиър, Питър Уинс, Питър Вагнер, Кенет Хегин старши, Кенет Хегин младши, Кенет Копланд, Кетрин Кулман, Рик Уорън, Т.Д. Джейк, Тод Бентли, Фред Прайс,Роберт Тилтън, Еди Лонг, Макс Лукадо, Хуанита Бинъм, Пол Кроуч, Родни Браун, Сид Род, Рик Джойнър, Джеси Дуплантис, Пол Дейвид Йонги Чо, Робърт Лиардън, Орал Робъртс, Робърт Шулер, Боб Ларсън, Пат Робъртсън, Уйлям Бранхам, Ким Клемент, Морис Серуло и редица други, учещи просперитетно благовестие, демонология, изцеления, и изобщо ЗАБЛУДАТА наречена от ап. Павел „ДРУГО БЛАГОВЕСТИЕ“!

Бог обаче пази Своите Си, защото те познават гласа на Своя пастир и се увещават в Словото Му от Неговите мъдри думи!

Само вярващи не в живия Бог, а вярващи в силата на заблудители като Пламен Петров и посочените по горе изявени лъжеучители хора, могат да вярват в тяхната "праведност", „помазаност“ и „велики дела“, могат да отхвърлят истинското тълкуване на Божиите думи, което ги предупреждава за такива вълци в овчи кожи.
А ето как Пламен Петров е извън Божията воля, против Божието Слово: например Петров твърди,че е без грях. Но ап. Йоан казва: " 8 Ако речем, че не сме съгрешили, правим Бога лъжец, и Неговото Слово не е в нас.... 10Ако речем, че нямаме грях, лъжем себе си, и истината не е в нас."

Е, Пламен Петров е май НАД Божието Слово!

С настоящото отново искам да приканя четящите тези редове, искренно вярващите в живия Бог, да не оставяте никой да ви мами и който и да е човек да се поставя НАД вас и ви извежда нови доктрини, учения покрай истинското благовестие.

Да, Бог ще пази Своите Си от заблуди, защото те стоят върху ЦЯЛАТА ИСТИНА - върху цялостта на Божиите думи, а не върху избрани по лукав интерес частични пасажи от Словото!

Бъдете разумни да търсите НЕ чудесата на Бог, а самият Бог, и ще Го намерите. Обещал е! Болни, или здрави, това не променя изискванията на Нашият Господ да имаме чиста и бяла сватбена дреха – дрехата на Христовото оправдание и посветен на Господ благочестив живот. (
Мат.22). Вижте и разсъдете, че въпреки на три пъти Бог е отказвал да отмахне здравословния проблем на ап. Павел, пак апостолът е бил напълно удовлетворен и примирен в Бога, в Христовата благодат, и признателно пише:„защото силата Му в немощ се показва съвършена“ - 2 Кор.12:9!

Нека се смиряваме пред Него! Нека се освещаваме ежедневно чрез Словото на Христовата Праведност! И нека не търсим днес за живота си успех, благополучие, богатство, здраве, защото това търсят непокаялите се в света хора. Но като избрани, новородени Божии синове и дъщери да търсим първо Божието Царство и Неговата правда, да търсим онова освещение, без което никой няма да види Господа, и така да останем непоколебими в надеждата за вечен живот с Нашия славен Господар и Изкупител.

1 Петрово 5 гл. 6
И тъй, смирете се под мощната ръка на Бога, за да ви възвиси своевременно; 7 и всяка ваша грижа възложете на Него, защото Той се грижи за вас. 8 Бъдете трезвени, будни. Противникът ви, дяволът, като рикаещ лъв обикаля, търсейки кого да погълне. 9 Съпротивете се нему, стоейки твърди във вярата, като знаете, че същите страдания се понасят и от братята ви в света. 10 А Бог на всяка благодат, Който ви е призовал в Своята вечна слава чрез Христа [Исуса], ще ви усъвършенствува, утвърди, укрепи 11 Нему да бъде господството до вечни векове. Амин.


4 коментара:

  1. Единствената нападка към Пламен Петров в статията беше,че казал,че е без грях,нещо,което не е вярно,защото аз не съм чула такава реплика от него,ако може доказателство.Не виждам лошо в Пламен Петров,всяка негова молитва е изцяло по Словото,както и поученията му,моля бъдете по-конкретни относно това негово лъжеучение,кое точно не съвпада с Библията

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, показах на моят Пастор в Германия как Пламен Петров изцелява и кръщава на видео където учатва и жена ми. Пастора ми каза, че Пламен Петров практикува Toronto Blessing което той самият не вярва да е от Бог. За съжаление с жена ми се разделихме и се моля на Бог да и отвори учите.
    Toronto Blessing е описано на много места като култ от хиндуизма, но който се интересува повече Googlе може да помогне.
    Ивайло Кръстев
    ivo.krastev@onlinehome.de

    ОтговорИзтриване
  3. dokajete ni che pastor Plamen Petrov Nee ot Boga a ne samo da tvurdite che e taka .. zashtoto e ochevidno che v slyjenieto na pastora ima mnogo svidetelstva na izcelenie i osvobojdenie .. sushto taka i mnogo pokaqli se i krustilise dyshi .. a po mejdy drygoto tozi Bojii chovek ne spira da raboti za Bog i misli da otdade vsichkite si dni na tozi svqt za Bog da my slyji .. i ne vzima nikakva pechalba da pravi tova dori i kasa za dareniq si nqma choveka .. rto vlezte i se yverete che e Bojii slyjitel https://www.youtube.com/user/renewal21

    ОтговорИзтриване
  4. iskam da dopulnq neshto .. hora ako ne ste sigorni v vashite opredeleniq za daden chovek osobeno za Bojii slyjiteli nego spodelqite s drygi ni nai malko pyblichno kato sega .. zahtoto mnogo hora moje da se otklonqt ot istinata i ot Boga i da ne polychat izcerenieto si spasenieto si ot tezi pomazani Bojii hora kato Beni Hin Plamen Petrov TB Joshua tezi moshtni slyjiteli

    ОтговорИзтриване