вторник, 4 февруари 2014 г.

БЛАГОВЕСТИЕ и ИЗОБЛИЧЕНИЕ за ГРЯХ, Мартин Лойд-Джоунс

Лъжеевангелието не призовава човека към покаяние  в пълния смисъл на думата. То предлага на човека да влезе през широките врати и да върви в широкия път, за да получи спасение и попадне на небесата: „ Не е нужно да се чувстваш като последен грешник, не трябва да знаеш, че сърцето ти е омърсено, поради самата греховност. Просто вземи решение в полза на Христос и върви заедно с тълпата – и твоето име ще бъде в числото на огромно количество“решили се“, за които църковните вестници пишат статистики“.

Джон Уесли и Джордж Уайтфийлд са благовествали нещо различно. Те са разказвали 
на хората за ужасния Божий съд, от което техните души се терзаели дни, седмици, а понякога и месеци.

Няма истинско благовестие без учението за грях, без разбирането какво е грях. Имам предвид, че Евангелието, което призовава само да дойдеш до Исус, за да станеш Негов приятел и обещава, че ще получиш учудващ нов живот, обаче без осъзнаване на своята греховност – не е Новозаветното благовестие.

Благовестието започва с проповедта на Закона. Именно по тази причина, че Закона не се проповядва, днес имаме толкова много номинални вярващи ... Благовестието трябва да започне с разказа за святостта на Бога, за греховността на човека, и за вечните последствия от неправедните дела. Само човек, който е осъзнал вината си пред Бога, се обръща  с молба към Него за избавление и изкупление.

Преводът на статията се публикува с разрешение на:  
http://zametka.org.ua/
Превод: Татяна Иванова

Няма коментари:

Публикуване на коментар