петък, 28 август 2020 г.

ПРИЗИВ ЗА СЪБУЖДАНЕ ПО ВРЕМЕ НА КОРОНА! , Дирк Нол




 






Призив за събуждане по време на корона! 
Когато 80-годишните са изправени пред смъртта ...

Когато 80-годишните са изправени пред смъртта ...

тогава Библията казва :
„Дните на живота ни са естествено седемдесет години Или даже, гдето има сила, осемдесет години.“ (Псалм 90:10).

Когато човек е на 80 години, според Библията той е достигнал границата, която Бог е дал на човека за целия му живот; да, той дори e получил добавка. В Библията се казва: „Дните на живота ни са естествено седемдесет години“. Това е средната възраст, която човек трябваше да достигне след грехопадението. Когато стане на осемдесет или дори още повече, тогава той може да благодари на Бога, защото е получил повече, отколкото много други хора са получили. Той е бил благословен от Бога с дълбока старост.

Библията казва отново и отново, че старостта е благословение от Бога и че Той ще носи децата си дори и в напреднала възраст:
Белите коси са венец на слава, Когато се намират по пътя на правдата.” (Притчи 16:31)
„Даже до старостта ви Аз съм същият, И докато побелеете Аз ще ви нося.“ (Исая 46: 4)


Когато 80-годишните хора са изправени пред смъртта ...

и ние сме богобоязливи и вярващи хора, разпознаващи Бога като Създател на света и Господ над живота и смъртта, тогава:
• ще признаем границата, която Бог е поставил на човека за целия му живот
• ще благодарим на Бога, когато надхвърлим тази граница от 70 години и получим добавка от години
• ще се подготвим за смъртта
• ще почитаме старите хора и ще се отнасяме към тях с голямо уважение: "Белите коси са венец на слава" (Притчи 16:31)


1. Неуважение към възрастните хора

Защо тази статия се нарича призив за събуждане по време на корона?
Защото в момента дух на измама и пропаганда е завладял главите на хората и четирите споменати точки за остаряването според Библията се изкривяват по най-лошия начин.
Какво означава да почитаме възрастните хора и да им показваме необходимото уважение, след като в момента ги затваряме в старчески домове или в апартаментите им и ги отделяме от грижите на техните близки?

В статия в списание Spiegel прочетох как една дъщеря изразява своята нужда и загриженост, че вече не й е позволено да посещава майка си в старческия дом заради короната:
„Това ме разяжда. Не съм виждала майка си от седмици. Навън небето е синьо, а аз седя тук и се страхувам, че тя ще умре и аз няма да мога да бъда с нея.” (Рубрика „Без теб“ в SPIEGEL от 31 март 2020 г.).

Друг драматичен репортаж във „Фокус“ от 7 април 2020 г. съобщава как 101-годишна жена от Брауншвайг е избягала от старческия дом, където е била затворена заради короната, за да може да поздрави за рождения ден дъщеря си, която толкова силно й липсва. При това жената е наблюдавана от полицаи и е върната обратно в старческия дом. Тук "Фокус" пише, че тази история е "сърцераздирателна".

Би било добре, ако тук забележим нещо нередно и сърцето и съвестта ни бъдат докоснати. Това не е истинското „Да направиш добро“, а е най-чисто и най-зло лицемерие. Под прикритието, че защитават старите хора, те ги лишават от свободата и достойнството им. Нямат ли хората, които вече са преминали дадената от Бога граница на живот, свободата сами да решават дали могат да се изложат на малко по-голям риск за здравето си, ако искат да видят своите близки?
Не, тях не ги питат.

Точно в този пример става очевидно как държавата се првръща в тоталитарна система, която лишава хората от свободата и достойното им остаряване, и ги заключва. Защо старите хора нямат право сами да решават дали могат да видят роднините си или не? Да го кажем много ясно:
Това е лишаване от свобода под лицемерното прикритие на политици, които от стремеж към чест и власт преминават в тоталитарна държавна система. Тук се събуждат спомени от ГДР, където също под лицемерния предлог, че трябва да защитават хората,те са били затворени зад стена в продължение на 40 години.


2. Да признаем Бога за Създател и Господ над живота и смъртта

Когато 80-годишните хора са изправени пред смъртта ...

а правителството се превръща в тоталитарна власт.

Според статистическите данни за смъртта на така наречените „починали от корона“ („починали от корона “ е в кавички, защото в действителност все още не е проверено чрез аутопсии от какво наистина са умрели хората), виждаме, че възрастта на хората, които са умрели, е предимно между 70 и 90 години (вижте тук статистиката на RKI - Robert Koch Institut):

https://www.rtl.de/…/corona-tote-in-deutschland-welches-alt…


Нека отново да сравним това с Библията, която казва, че животът продължава 70 години, а когато има сили, и 80. Така че трябва да установим, че тук умират хора, които вече са преминали дадената им от Бога възраст и това е напълно нормален процес на умиране в грехопадналото Божие творение.

Ако човек проучи от какво наистина са починали тези така наречени „починали от корона“, тогава с най-голяма вероятност ще се окаже, че става въпрос за напълно нормалния процес на умиране, при който хората в напреднала възраст стават по-слаби и болни и в някакъв момент умират поради това. Това е нещо, дадено от Бога, което Той е установил след грехопадението.
Ако държавата сега масово се намесва в този естествен процес, установен от Бога, като ограбва старите хора от тяхната свобода и достойнство и отнема собственото им решение дали искат да видят своите роднини, тогава държавата не само се бунтува срещу Бога, но се поставя на мястото на Бога.

Подобно развитие би трябвало да бъде специален призив за събуждане на християнина да бъде особено бдителен, да наблюдава отблизо по-нататъшното развитие и да се отдаде на молитва, за да се моли Бог да даде мъдрост на властите. Защото Библията ясно говори тук за това, че държавното правителство от „Божий служител“ (Римляни 13:4) бързо може да се превърне в „звяр“ (Откровение 13).


3. Да се подготвим за смъртта

Когато 80-годишните хора са изправени пред смъртта ...

и ние приемаме Бог и Библията сериозно.

Псалм 90 продължава: „Понеже всичките ни дни преминават с гнева Ти” (стих 90:9).

Тук хаосът и лъжата в наши дни са напълно изобличени от истината на Библията. Човекът като Божие създание всъщност би трябвало да си зададе въпроса: Защо? Коя е причината за това, че животът ни преминава толкова бързо, и че 70 или 80 години отлитат така бързо и животът ни достига границата и трябва да умрем?

Отговор: "... с гнева Ти" (Псалм 90:9).

Но вместо да се зададе този абсолютно необходим въпрос, единствената грижа на отчужденото от Бога правителство и на хората, които се оставят да бъдат измамени и манипулирани от него, е как да лишат възрастните хора от свободата им под лицемерния предтекст, че искат да защитят живота им.

Ако живея в реалността и в истината, каквато Бог ми я показва в Библията, тогава пред мен като човек стои само един въпрос: Подготвен ли съм за смъртта?
На грешния съвет на правителството тук се противопоставя мъдрият съвет на Библията, както четем по-надолу в Псалм 90:
Научи ни така да броим дните си
Щото да си придобием мъдро сърце.
Върни се, Господи; до кога?
И дано се разкаеш за скърбите на слугите Си.
Насити ни рано с милостта Си,
За да се радваме и веселим през всичките си дни.”
(стихове 12-14).

Като се има предвид, че ще остареем и все някога ще умрем, трябва да размишляваме за това, за да можем да станем мъдри.
Да станем мъдри означава, че признаваме тази граница от 70 или 80 години живот, че признаваме Бога за наш Създател и че Той владее над живота и смъртта. Да, Божият гняв е този, който е поставил граница на нашия живот и ние трябва да умрем.

Нека си зададем въпроса: Какво е предизвикало Божия гняв дотолкова, че да трябва да умрем? Това са нашите грехове. Ние не признаваме Бога за това, кой всъщност е той. Бог е Господ над всички неща, защото Той е създал всичко. Всичко на небето и на земята Му принадлежи. Признаваме ли това? Признаваме ли Бога? Признаваме ли, че Бог единствен е достоен за поклонение? Даваме ли слава на Бога всеки ден и живеем ли според Неговите наредби и заповеди?

Нека бъдем честни със себе си. Тук дължим много, много на Бога. Нашите мисли са заети много, много често със земни, егоистични неща. Не винаги живеем в състояние, в което да се радваме в сърцата си на Бога и да Му отдаваме цялата чест и поклонение, които се дължат на Него като на Бог. Също и на нашите съчовеци не показваме любовта, която трябва да показваме на тях като Божии създания.

Нека си го кажем съвсем честно: Всички ние сме се отклонили от Бога и не сме това, което трябва да бъдем. Ние сме грешници.
И така, как да станем мъдри и да се подготвим за смъртта? И тук Библията го казва много ясно, без никакво съмнение. Ние можем да направим това само въз основа на евангелието, че Исус Христос умря за нас на кръста и проля кръвта си, и на третия ден възкръсна от мъртвите.

Можем правилно да се подготвим за смъртта, само ако всеки ден живеем в покаяние за собствените си провали и вина, причинени от престъпване на добре познатите ни Десет Божии заповеди. Всеки ден трябва да живеем от прошката, станала възможна чрез изкупителната жертва на Исус на кръста: Прости ни дълговете, както и ние прощаваме на нашите длъжници. Нека всеки ден с вяра да се уповаваме отново и отново на това, което Исус направи за нас на кръста. Нека всеки ден отново и отново да приемаме Божията благодат чрез Исус Христос.

Нека размислим върху това: Прекарваме ли времето си с тези духовни неща или мислите и живота ни са запленени от светските суетни тревоги и нещата, които в крайна сметка ще преминат? Или сега вече живеем ежедневно в духовните и вечните неща?

Скъпи братя и сестри по вяра, но това важи и за всички хора:

Когато с отворени очи виждаме какво се случва в наши дни, тогава се нуждаем от призив за събуждане, който сваля маската на всички измами, лицемерие и лъжи, и ни призовава обратно при нашия Създател, при нашия Небесен Отец. Нека вярваме в благовестието Христово, което прокламира прощение на греховете и вечен живот, обещан ни от Исус чрез възкресението Му от мъртвите.


Източник: https://der-ruf.info/2020/04/24/weckruf-in-corona-zeiten-wenn-80-jaehrige-dem-tod-entgegengehen/?fbclid=IwAR07OLlKWqHiSNB8Jdfrs_EMmpEMO2sItbGYmIaZFg-meLP_ZCsrLf9CZNw

Няма коментари:

Публикуване на коментар